Praktijk voor Onderwijs op Maat

Onderwijs op Maat

h

h


Over mij


In 2000 heb ik mijn onderwijsbevoegdheid behaald en heb ik als groepsleerkracht met veel plezier aan bijna alle groepen van de basisschool les gegeven. Na het volgen van studies ben ik werkzaam geweest als intern begeleider op de basisschool en gestart met de praktijk Daniëlle van der Zalm, Leer- en gedragsspecialist voor Onderwijs op Maat. Wegens toenemende werkzaamheden als Leer- en gedragsspecialist ben ik mij volledig gaan richten op mijn praktijk.

Ik begeleid kinderen op het gebied van leren en gedrag. Door een fijne samenwerking met de basisscholen bied ik meestal de begeleiding op school aan. Tevens ben ik een samenwerking aangegaan met HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) waar ik als onderwijsconsulent diensten verricht.

Om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden heb ik mij vanaf 2011 verder geprofessionaliseerd. Ik ben gaan studeren en heb de HBO Topopleiding Leer- en gedragsspecialist succesvol afgerond. Door de opleiding kan ik mij bezig houden met vakkundige hulp aan kinderen.
Ik vind deze manier van werken, met een kind en of kinderen in kleine groepjes, geweldig!  Nu heb ik middelen en mogelijkheden om veel dieper op de stof in te gaan en écht individuele begeleiding te geven. Hierdoor is het resultaat veel sneller zichtbaar!  Het helpen van kinderen met leer- en/ of   gedragsuitdagingen op een intensieve, doordachte  manier inspireert en motiveert mij. 

                                                                                                                     

Om op de hoogte te blijven van de meest recente inzichten en ontwikkelingen volg ik regelmatig na- en bijscholing op het gebied van leren en gedrag en coaching.

Hieronder een overzicht van de gevolgde studies, cursussen en bijscholingsdagen:
– Pabo te Leiden
– HBO Topopleiding Leer- en gedragsspecialist
– Post HBO opleiding Remedial Teacher
– Zorgverbreding voor de groepen 3 tot en met 8.
– Post-HBO opleiding ICT Coach
– Lezing Matrix methode
– Training voor beelddenken
– Training Dyscalculie voor remedial teachers
– DCD en Sensorische Integratie
– Training Remweg (methode voor drukke kinderen met aandachtsproblemen)
– Signaleren en begeleiden hoogbegaafdheid
– Motorische achterstanden signaleren en begeleiden
– Faalangst
– Autisme – expert (autisme in de klas)